Ajuntament

Esteu aquí: Inici Ajuntament Articles d’opinió Grups polítics amb representació al Consistori Any 2015 Juliol 2015 - Comiat de Juli Lago com a regidor (ERC)

Juliol 2015 - Comiat de Juli Lago com a regidor (ERC)

COMIAT DE REGIDOR DE JULI LAGO (ERC)

El 6 d’agost del 2001 prenia possessió del càrrec de regidor en substitució de Ramon Castelló i a la meitat de la legislatura 1999-2003, tal com havia acordat l’Assemblea Municipal d’Esquerra Republicana de Catalunya, el grup del qual fins avui he estat el portaveu.

Fa molts anys, molts, que faig política activa perquè sóc dels que creuen que a la vida tots els nostres actes són polítics. Els qui em coneixen saben que sóc una persona amb profundes conviccions republicanes, això vol dir que crec en el treball rigorós i honest a favor de la justícia social i d’un país independent com qualsevol país europeu. Aquests principis que em van impulsar a la política des de l’adolescència no m’han abandonat i han fonamentat el meu compromís com a ciutadà tant des de fora com des del món més institucionalitzat en què ho he pogut fer durant aquests gairebé catorze anys a la Paeria. En aquest cas, ho he fet sota el concepte polític de servidor de la ciutadania, convençut de la importància que tenen els serveis públics com a elements clau de la societat del benestar i per afavorir polítiques socials que garanteixin l’equitat; he intentat fer de pont amb l’administració per escoltar els problemes i les necessitats i cercar-ne les solucions possibles. No sempre ha estat possible, però el que és segur és que, en nom de l’Assemblea municipal d’ERC, he actuat sempre amb esperit constructiu i pensant en el bé de Cervera, tot i que de vegades el concepte del bé ens separa i les prioritats a l’hora de gestionar els recursos, ens allunya. Això és el que ha fet que, en ocasions, la nostra posició, que hem volgut coherent, honesta i transparent, ens hagi comportat menyspreu, insults i incomprensió d’una banda i de l’altra de la Sala de Plens. És llàstima el baix nivell democràtic que s’hi ha respirat en ocasions; com és igualment lamentable el nul principi bàsic de respecte a la persona i a la veritat que han alimentat cartes a la premsa o notes a les xarxes socials. Cartes o notes que, per descomptat, ni les de caire personal ni les de tipus polític carronyaire no van tenir mai resposta. Ara mateix estic satisfet de no haver caigut a la provocació i de confiar en la cita bíblica “per les seves obres els coneixereu” .

Han estat doncs, gairebé catorze anys d’una experiència vital molt enriquidora i intensa per la qual vull agrair d’entrada la confiança que em van fer en aquells moments i que han mantingut sempre, els companys i companyes de l’Assemblea Municipal d’ERC i la dels  electors que han fet possible la meva estada a la Paeria fins avui.

Naturalment, si l’experiència ha estat enriquidora és perquè crec que he après molt i he pogut tenir una visió del funcionament de la Paeria ben diferent de la que es té des de fora, tant per les coses que van bé com per les que he desitjat i treballat perquè funcionessin d’una altra manera. D’altra banda, he pogut conèixer persones molt diverses i de maneres de fer diferent amb qui he compartit hores de feina, il·lusions i maldecaps. A totes elles els vull agrair el suport i la complicitat per tirar endavant projectes que semblaven impossibles d’aconseguir i que en seu moment van suposar un repte per a mi, especialment durant el temps que vaig poder tenir responsabilitats de govern. Penso, per exemple, en la necessària remodelació, ampliació o millora de les escoles de Cervera i dels seus Serveis Educatius; en la posada en funcionament del centre de malalts d’Alzeihmer, de l’escola d’adults Joan Comorera, del centre L’Espígol que encara avui és la nineta dels meus ulls... i en tota la tasca amb les entitats que lluiten contra l’exclusió social. En l’àmbit de la cultura penso en la bona entesa amb les diverses entitats que conformen aquest riquíssim patrimoni nostre i en les dificultats per mantenir i consolidar el festival de teatre però també recordo i amb orgull els passos ferms per aconseguir aquell primer Festival de Pasqua i les gestions intenses i entranyables amb el Memorial Democràtic per obrir la fossa comuna del cementiri i dignificar-la ... o les més complicades per retirar el monument als caiguts i netejar Cervera de simbologia feixista

Moltes coses em vénen al cap, i fets i persones, més o menys conegudes, ciutadans compromesos amb la ciutat i també treballadors, funcionaris, regidors, a qui reitero el meu agraïment més sincer per haver-me ajudat plantejant dubtes o resolent-los i per donar-me totes les facilitats per fer la meva feina, i a qui demano disculpes si en algun moment vaig fallar en el meu gest o en el meu to. Públicament, he d’agrair també el suport que he rebut sempre de tota la meva família, a qui he robat moltes estones de companyia i a canvi, m’han ajudat generosament sempre que ho he necessitat.

Personalment, em quedaré amb tot el bo que m’ha aportat l’experiència d’aquests anys, i amb el fet d’haver procurat exercir la funció de regidor tan bé com he sabut i de representar el meu partit i defensar el nostre programa amb rigor, exigència i coherencia.

Políticament, han estat uns anys intensos en què ERC ha passat per moments de bonança però altres de molt complicats. Avui, em satisfà enormement haver pogut coincidir amb aquests darrers temps, excepcionals, i haver pogut posar el meu gra de sorra en el camí decidit que el país ha iniciat cap a l’exercici de la seva sobirania.

Espero que el nou consistori resultant de les eleccions del dia 24 estigui a l’alçada d’aquestes circumstàncies excepcionals del país i pugui treballar responsablement per la construcció del nou Estat. I, naturalment, desitjo molta sort i encerts al company Ramon Armengol a qui passo, amb tota la confiança, la torxa del compromís amb la ciutat i amb el país.

El Ramon, els companys i companyes de l’Assemblea Municipal d’ERC i els cerverins que ho vulguin, saben que compten amb mi perquè, des de la posició que em pertoqui en cada moment i com diu el poeta: em mantindré fidel per sempre més al servei d’aquest poble.

Moltes gràcies a tothom