Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Rosa Fabregat serà filla predilecta de Cervera

Rosa Fabregat serà filla predilecta de Cervera

El paer en cap, Ramon Royes, informa que la Paeria de Cervera inicia els tràmits per al nomenament de l’escriptora i farmacèutica Rosa Fabregat i Armengol com a filla predilecta de la ciutat.
Rosa Fabregat serà filla predilecta de Cervera

Rosa Fabregat fou la padrina de "Cervera, vila del llibre" l'octubre del 2016.

La proposta de nomenament va rebre el suport unànime de la Junta de Govern de la Paeria, que també espera rebre el suport de la resta de regidors del Consistori. La proposta es presentarà al proper Ple de la Paeria per a la seva aprovació.

El nomenament de filla predilecta és la màxima distinció que la ciutat pot atorgar a una veïna nascuda al municipi que hagi excel·lit en alguna disciplina i que doni especial rellevància al nom de la ciutat. És un títol honorífic i no comporta cap remuneració econòmica. La persona que té aquesta distinció rep un tracte especial en el protocol de la ciutat.

La distinció és un reconeixement a la figura de Rosa Fabregat i Armengol (Cervera, 1933), que ha excel·lit en la seva trajectòria com a farmacèutica i escriptora. La seva obra literària es caracteritza per la sensibilitat social, la reivindicació del paper de la dona i la defensa dels més desfavorits.

Cal recordar que Rosa Fabregat rebrà la Creu de Sant Jordi, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya, per la seva trajectòria intel·lectual. És la guanyadora del Premi Sikarra 2017, convocat pel Fòrum l’Espitllera i la Fundació Jordi Cases i Llebot. També fou la padrina d’honor de l’esdeveniment cultural “Cervera, Vila del Llibre” l’octubre del 2016.

El darrer nomenament de fill predilecte de Cervera fou el del pilot Marc Márquez i Alentà, que va rebre la distinció el desembre del 2014. Anteriorment la Paeria de Cervera havia aprovat els nomenaments de l’historiador i polític Josep Benet i Morell (Cervera, 1920 – Sant Cugat del Vallès, 2008), que el va rebre l’any 1991, i el poeta Jaume Ferran i Camps (Cervera, 1928 – Geòrgia EUA, 2016), que fou nomenat fill predilecte l’any 2001. D’altra banda, la historiadora Eulàlia Duran i Grau (Barcelona, 1934) va rebre el títol de filla adoptiva el 1994.