Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies La Coral Ginesta viatja a Grècia en el marc dels actes de celebració del 40è aniversari

La Coral Ginesta viatja a Grècia en el marc dels actes de celebració del 40è aniversari

La primera setmana d'aquest mes d'agost, un gran nombre de membres de la Coral Ginesta de Cervera, juntament amb els seus familiars i amics, han viatjat fins a Grècia en el marc dels actes de celebració del 40è aniversari de l'entitat.

La Coral Ginesta de Cervera, cada cop que ha celebrat algun aniversari també ho ha  intentat culminar amb un viatge conjunt, ara bé, sempre en el marc de dur a terme una combinació que compleixi amb els objectius de l'entitat: per una banda el fet de compartir una nova experiència musical i cultural, i per l'altra el fet de poder fer efectiva una convivència humana entre els diferents membres que conformen l'entitat, ja que és un dels tresors que sempre cal cuidar per poder gaudir d'una bona salut social.

La matinada del passat dilluns 31 de juliol, l'expedició coral cerverina amb el seu director Xavier Puig al capdavant, va sortir de l'aeroport del Prat per dirigir-se cap a la ciutat d'Atenes, on a més de poder visitar els principals monuments com l'Acròpolis i espais en els quals els antics ciutadans grecs van posar les bases de l'arquitectura, la filosofia i el pensament que encara perduren i que han estat una influència clau en la nostra cultura, allà també els esperaven els membres del gran centre d'acollida de refugiats que hi ha a la ciutat: Welcommon; el seu coordinador, el català Jordi Tolrà (també cantaire de l'Orfeó Gracienc de Barcelona), els hi va ensenyar el centre de refugiats i també la tasca que hi desenvolupen els seus voluntaris, així com algunes vivències molt dures d'algunes de les persones refugiades que s'hi acullen, la qual cosa va suposar un coneixement de primera mà d'una de les realitats socials i humanes més dures que tenim a l'Europa del segle. XXI. Així doncs, la Coral Ginesta va dur-hi a terme dos concerts: el primer a l'església de Santa Teresa d'Atenes, el qual va comptar amb la presència del monjo de Montserrat i bisbe exarca dels catòlics de ritus oriental d'Atenes, Mns. Manuel Nin, i el segon a la coneguda plaça Kypseli, que és el lloc de trobada habitual i convivència de molts dels immigrants que habiten a la ciutat, com els refugiats siris, afgans, africans etc. En aquell marc, la Coral Ginesta de Cervera va oferir un concert que va combinar la música tradicional catalana, amb repertori que va des del Llibre Vermell de Montserrat fins a les danses tradicionals com l'Hereu Riera, algunes peces de gòspel i fins i tot també una cançó de bressol en àrab, Yalla Tnam, que va fer caure les llàgrimes a alguns dels assistents...

Després, per culminar l'estada, els cantaires cerverins van dirigir-se a la coneguda illa de Santorini, on van aprofundir la seva convivència tot gaudint de les seves platges volcàniques i de les postes de sol que estan qualificades de les més boniques del món! En definitiva doncs, ha estat una experiència musical i humana que perdurarà molt temps en la seva memòria.

Coral Ginesta de Cervera