Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies El 7è Festival de Pasqua convertirà Cervera en la capital catalana de la música clàssica

El 7è Festival de Pasqua convertirà Cervera en la capital catalana de la música clàssica

La Casa Museu Duran i Sanpere ha acollit, dimarts 14 de març, la presentació del 7è Festival de Pasqua, que omplirà de música clàssica espais singulars de la ciutat del 6 al 16 d’abril.
El 7è Festival de Pasqua convertirà Cervera en la capital catalana de la música clàssica

Presentació a la Casa Museu Duran i Sanpere.

La presentació ha anat a càrrec del paer en cap de Cervera, Ramon Royes; el regidor de Cultura, Jaume Rossich; i el nou director del Festival de Pasqua, Josep M. Sauret.

El paer en cap, Ramon Royes, ha destacat “la màgia del número 7 d’aquesta edició, que presenta canvi de director i equip organitzatiu, amb els quals la Paeria té una confiança cega i total”. Ha dit que “consolida la capitalitat cultural de Cervera, una ciutat que amb només 9.000 habitats té un alt nivel cultural”. Finalment, ha convidat a tothom a venir a Cervera i gaudir de la música en els espais màgics de la ciutat.

El regidor de Cultura, Jaume Rossich, ha destacat “l’excel·lència de la programació del Festival i ho ha vinculat a la llarga tradició musical de la ciutat i a la qualitat dels ensenyaments musicals del Conservatori, al nivell de països europeus”.

De la seva banda, el nou director, Josep M. Sauret, ha agraït la confiança de la Paeria de Cervera i ha presentat els principals trets característics i novetats del 7è Festival de Pasqua.

Finalment, ha tingut lloc un breu concert a l’església de Sant Agustí, on Miquel González ha tocat l’orgue, construït per Francesco Tepatti l’any 1895, una de les joies musicals de la comarca i que tindrà protagonisme al Festival. L’orgue romàntic de Sant Agustí és un instrument de gran valor musical amb la particularit que té el teclat creuat.

7è Festival de Pasqua de Cervera
El Festival de Pasqua arriba enguany a la seva setena edició convertit en un certamen de referència de la música clàssica catalana. Del 6 al 16 d’abril hi actuaran artistes com Arianna Savall amb Hirundo Maris; l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida; la Polifònica de Puig-reig... Presenta 19 concerts a partir d’11 produccions diferents concebudes per ser representades al Festival. Les actuacions es fan en espais singulars de la ciutat com el Paranimf de la Universitat, la Casa Museu Duran i Sanpere, les esglésies de Sant Agustí i Sant Joan... i l’estrena de l’església de Sant Domènec, que es recupera com a nou espai per acollir concerts.

El 7è Festival de Pasqua té un pressupost de 78.000 euros, dels quals la Generalitat de Catalunya n’aporta el 50%, la resta es finança amb la venda d’entrades, un ajut de la Diputació de Lleida i l’aportació de la Paeria de Cervera.

Les entrades anticipades, amb un 20% de descompte, estan a la venda a la web www.festivaldepasqua.cat, on també hi ha la programació.

Enllaç a la notícia al Telenotícies Comarques de TV3
Notícia a Catalunya Ràdio.
Notícia a La Segarra TV.
Notícia a Tàrrega TV.
Notícia a Teleponent.cat