Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Cervera presenta el Curs de Música més internacional

Cervera presenta el Curs de Música més internacional

Més de 270 alumnes participaran al 37è Curs Internacional de Música, entre els dies 23 i 30 de juliol a Cervera. És el curs de música més important de Catalunya, amb alumnat provinent de països com Alemanya, Dinamarca, França, Itàlia i enguany fins i tot de la Xina i el Japó.
Cervera presenta el Curs de Música més internacional

Presentació de la Càtedra Cervera al Paranimf.

Aquestes dades s’han donat a conèixer en la presentació de la 37a Càtedra Cervera Emili Pujol, al Paranimf de la Universitat dimarts 11 de juliol. La Càtedra Cervera inclou el Festival Internacional de Música, el Curs Internacional de Música i la 14a Fira de Lutiers.

La presentació ha anat a càrrec del paer en cap, Ramon Royes; el regidor de Cultura de la Paeria, Jaume Rossich; la directora de la Càtedra, Estefania Balcells; els directors del Festival, Jaume Cortadelles, i la Fira de Lutiers, Xavier Balcells; i el guitarrista professor del Curs Carles Trepat, que al Festival estrenarà una obra pròpia.

El paer en cap, Ramon Royes, ha destacat “el privilegi que té Cervera de poder gaudir d’aquest esdeveniment musical, l’activitat cultural, junt amb l’Aquelarre, més potent de la ciutat”. Ha reivindicat “la cultura de qualitat que es porta a terme al nostre territori” i ha destacat també “la 14a Fira de lutiers, la més important del sud d’Europa”.

De la seva banda, el regidor de Cultura, Jaume Rossich, ha felicitat a l’organització “d’un esdeveniment musical de primer ordre plenament consolidat i ha destacat la llavor plantada al seu dia pel mestre Emili Pujol”. Ha lloat la tasca del seu deixeble Carles Trepat, que farà un concert de guitarra al Festival. També ha remarcat la consolidació del Festival Vila Closa, que presenta concerts en edificis històrics.

37è Festival Internacional de Música
Del 23 al 29 de juliol, el Festival presenta 7 concerts de solistes, de cambra, i d'orquestres simfòniques. Es podran escoltar les darreres produccions de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida; l’estrena d’una obra de Carles Trepat per a guitarra i orquestra; i el concert alternatiu del grup Blaumut, que presentarà el nou disc, “Equilibri”, a les Terres de Lleida.
Continua l’aposta pel Festival Vila Closa, que inclou 7 concerts més de format reduït i en espais singulars del centre històric de la ciutat.
Segons el director del Festival, Jaume Cortadelles, els 14 concerts són una oferta cultural que consolida Cervera com un referent en el món de la música.

37è Curs internacional de música
Enguany el Curs torna a fer rècord d’inscripcions (272), amb alumnes procedents de 7 països diferents, que s’allotgen a la residència Sagrada Família, al gimnàs de l’institut Antoni Torroja i en cases particulars. Imparteixen classes 31 professors d’alt nivell. Enguany un total de 35 alumnes gaudeixen de beques que ofereix l’Obra Social de “la Caixa”.
Segons la directora del Curs, Estefania Balcells, “és un èxit perquè els alumnes reben classes magistrals, fan un treball orquestral rigorós i poden assistir i protagonitzar concerts de nivell”.

14a Fira de lutiers
El dimecres 26 de juliol reunirà 15 tallers i 26 professionals del món lutier. És la més important del sud d’Europa i única en la seva especialitat en tot l’Estat espanyol. Enguany, que es dedica a la guitarra, exposarà les considerades com a millors del món com una d’Antonio Torres construïda el 1892.
El director de la Fira, Xavier Balcells, destaca la valoració positiva que en fan cada any els expositors i que enguany hi haurà lutiers provinents de França.


Tota la informació de la Càtedra Cervera la podeu trobar a la web
www.catedracervera.cat.

Enllaç a la notícia a La Segarra TV.
Enllaç a la notícia a Tàrrega TV.
Enllaç a la notícia a Teleponent
Enllaç a la notícia al Diari Ara
Enllaç a la notícia al Diari La Vanguardia.