Notícies

Esteu aquí: Inici Notícies Dos concerts de nivell van cloure la primavera musical

Dos concerts de nivell van cloure la primavera musical

El passat cap de setmana va tenir lloc una doble cita musical amb la qual l'Associació d'Amics de la Música de Cervera va cloure el Cicle de concerts de primavera.
Dos concerts de nivell van cloure la primavera musical

Concert de LleidArt Ensemble a Sant Domènec.

El dissabte 10, a l'interessant espai de l'església de Sant Domènec, LleidArt Ensemble -grup lleidatà de joves intèrprets que ja tenen darrere seu una bona dosi de currículum i propostes interessants- obrien amb el concert "Primaveres", que oferí obres de Vivaldi –amb la popular “La primavera” de Les quatre estacions-, la "Primavera porteña" de Piazzola i "Appalachian Spring Suite" de Copland.

A més es pogué gaudí de l'obra estrena "Tanys sense delit" del jove compositor ponentí Jordi Nus, que està inspirada en el poema "Faula al gust antic" i que complia un dels desitjos del poeta Màrius Torres, que havia començat a estudiar harmonia per musicar alguna poesia pròpia, però que en morir als 32 anys no pogué realitzar.

D'altra banda, el diumenge dia 11 tingué lloc el concert de commemoració del 200 aniversari del naixement del gran lutier Antonio Torres Jurado (Almeria 1817-1892). Fou un gran concert d'homenatge on es pogueren reunir i escoltar tres guitarres de Torres (dels anys 1882, 1892 i "La Invencible" de 1884), i també instruments de Santos Hernández, Enrique Garcia, Antonio E. Pascual, Agustín Altimira, Jaume Ribot, Rafael Salazar i Grajales i Vicente Arias.

Entre els intèrprets que van aplegar-se al voltant d’aquest magnífic homenatge trobem noms il·lustres com Carles Trepat, Carmen Jiménez, Giacomo Palazzesi, Ernest Martínez Bruch, Joaquín Panadés, Sator Alonso, Daniele Sardone, Nicola Pignatiello, Yiannis Efstathopoulos, Marten Falk, Stefano Grondona, Laura Mondiello, Mario Mas i Javier Mas.

Sens dubte, un moment únic i de gran exquisidesa el que es pogué reviure per aquest homenatge al gran Torres i per a la reconstrucció de la "Lira Orfeu" en el seu honor.

Informació aportada per Santi Riu (Associació Amics de la Música).